Om oss

Onlinepsykologene er et online psykologfellesskap av autoriserte psykologer og psykologspesialister med bred kompetanse til å bistå våre klienter. Vi har valgt å tilby psykologtjenester på nett, da vi vet at det ikke bare er like effektivt, men også mer praktisk for mange og gir en lavere terskel for å be om hjelp. Noen av de psykologiske problemene vi kan bistå med finner du her.

Onlinepsykologene ble startet av Stian Sørheim Espevoll, Bjørnar Block-Haara og Kyrre Dyregrov i 2017. Våre tjenester er tilgjengelig for alle nordmenn, enten man befinner seg i byen, på bygda eller utenlands. Vi er tilgjengelig på dagtid, kveldstid i hverdager og helger. Økt tilgjengelighet og lavere terskel gir mulighet til å hjelpe flere og bistår også til å forebygge utviklingen av mer alvorlig psykiske lidelser.

Har du behov til hjelp med psykiske plager bestill time hos oss. Vi krever ingen henvising og har ingen ventetid.

Les mer om Onlinepsykologene AS og vår visjon her.

Om oss 1

Våre psykologer

Våre psykologer kan hjelpe deg med alt fra milde til alvorlige psyiske plager, de har en samlet bred kompetanse med flere spesialiseringer.

Alle våre psykologer er autoriserte og medlemmer av Norsk Psykologforening. Onlinepsykologene utgjør et team av autoriserte psykologer og psykologspesialister med bred kompetanse.

Vår kompetanse

Våre psykologer har bred kompetanse og lang erfaring. Alle våre psykologer er autoriserte psykologer og medlemmer av Norsk Psykologforening. Vi har kompetanse innenfor en rekke psykologiske behandlingsmetoder, blant annet kognitiv terapi, metakognitiv terapi, EMDR, intensiv psykodynamisk korttidsterapi (ISTDP) og emosjonsfokusert terapi. På disse undersidene kan du se hvem av våre psykologer som har kompetanse innenfor disse områdene. Selvsagt er vi alle sammen også kompetente i å gi god og trygg oppfølging over nett.

Gjennom vårt samarbeid med Norse Feedback hjelper vi Norse å videreutvikle og veilede andre behandlere. Sammen kan vi se på innovative løsninger for å bedre psykologisk behandling. 

Vårt samarbeid med The Human Aspect gir oss anledning til å nå ut til allmennheten med psykologisk kunnskap. Onlinepsykologene skal bidra med innspill til The Human Aspects brukerhåndbok for å nå ut til mennesker med psykiske plager.

Våre samarbeidspartnere

Vi velger våre samarbeidspartnere nøye, og er opptatt av at disse står for de samme verdiene som vi gjør, og hjelper oss å gi god hjelp til våre kunder, eller nå ut med psykologikunnskap til allmennheten.

Dette er Onlinepsykologene

Om oss 4

500+ konsultasjoner hver måned 

En 100% trygg tjeneste

Tilgjengelig dag, kveld og helg

Hvorfor velge psykologsamtaler på nett?

Bekymrer du deg mye, grubler eller har mye tankekjør?

HVEM PASSER PSYKOLOGTJENESTER PÅ NETT FOR?

Det er mange fordeler ved å velge psykologtjenester over nett. Det er blant annet like effektivt og trygt, samtidig som det gir deg lett tilgang og sparer deg tid. Vi ser også at det for mange opplever en lavere terskel å be om hjelp på nett, slik at flere får behandling tidligere. For mange gir også psykologtjenester over nett nå både tilgang og mer anonymitet enn hva tradisjonelle psykologtjenester gjør.

Merk imidlertid at psykologtjenester på nett ikke passer for alle. Under lister vi noen grupper psykologsamtaler på nett passer for og noen grupper psykologsamtaler over nett ikke passer så godt for. 

Ønsker du hjelp?  Bestill time hos oss. Husk at vi ikke krever noen henvisning, og har ledig tid både dag, kveld og helg.

FORDELER VED PSYKOLOGSAMTALER PÅ NETT

Det er flere fordeler ved å velge psykologtjenester over nett. Blant dem er:

 • Det er like effektivt som tradisjonell psykologbehandling på kontor
 • Det er trygt og oppleves mer anonymt
 • Det er enkeltpraktisk og økonomisk.
 • Det sparer deg tid, og er slik perfekt for deg med en travel hverdag, som også trenger en fleksibel løsning.
 • Det er en lav terskel for å bestille, og passer også for deg som isolerer deg mye og derfor har høyere terskel for å oppsøke hjelp.
 • Det gir bedre tilgang og er et fullgodt alternativ for deg som bor langt fra gode psykologtilbud eller bor utenlands.
 • Det gir mulighet for rask hjelp, uten å stå på venteliste.
 • Det gir mulighet for å få en lett tilgjengelig avklaring, og er slik egnet for deg som ikke vet hvor alvorlige vanskene dine er, og trenger et enkelt og tilgjengelig tilbud.

   

Ønsker du hjelp, bestill time hos oss. Vi krever ingen henvisning og har ledig tid både dagtid, kveldstid, ukedager og helg. 

Har du behov for hjelp?
Vi hjelper deg med dine plager

Onlinepsykologene gir deg rask og effektiv hjelp når du trenger det. Ingen henvisning nødvendig, lang erfaring og time på dagen. Helt trygt.

Har du behov for hjelp?
Vi hjelper deg med dine plager

Onlinepsykologene gir deg rask og effektiv hjelp når du trenger det. Ingen henvisning nødvendig, lang erfaring og time på dagen. Helt trygt.

FOR HVEM PASSER PSYKOLOGSAMTALER PÅ NETT?

 • Personer som har en indre utfordring, ønsker bedring for seg selv og er motivert og selv villig til å gå inn i en emosjonelt krevende prosess
 • Personer som er i stand til å ha samtaler på egenhånd og forstå tema og innhold.
 • Personer med milde til moderate psykiske helseutfordringer.
 • Personer som sliter med angst, depresjon, søvnproblemer, stress, sinnemestring, livskriser, sorg, traumer, utbrenthet, selvfølelse, samlivet og relasjonelle og eksistensielle vansker.
 • Personer som ønsker rådgivning rundt psykisk helse.

FOR HVEM PASSER IKKE PSYKOLOGSAMTALER PÅ NETT?

 • Sucidalitet. Ved alvorlige selvmordstanker og/eller konkrete planer om eller nylige forsøk på å ta eget liv – ring legevakten telefon 116 117.
 • Barn som trenger hjelp til å forstå tema og innhold.
 • Alvorlige psykiske helseutfordringer, som f.eks. alvorlig spiseforstyrrelse, rus- og/eller alkoholavhengighet, alvorlig selvskading, personlighetsforstyrrelser eller psykose.
 • Når man utsettes for vold, omsorgssvikt og/eller overgrep – kontakt da politiet og/eller ditt lokale familievernkontoret eller krisesenter. Barnevernet kontaktes når barn er med i bildet.
 • Psykisk utviklingshemmede.

Hva våre kunder sier

Les hva våre kunder sier om Onlinepsykologene og våre psykologer.

"Brukervennlig og profesjonelt. Jeg møtte på en psykolog (Linn Øfsti) hvor jeg opplever god kontakt og det fungerer veldig bra mtp Online. Man slipper stress og penger/tid på reising og kan heller hente en kopp te og sitte i vante omgivelser. Anbefales!"
Om oss 5
Kvinne
38 år
"Fikk god hjelp av praten vi hadde og jobber med meg selv mer konstruktivt nå. Nå har jeg det veldig bra!"
Om oss 6
Mann
32 år
"Den støtten og hjelpen psykologen har gitt meg igjennom denne prosessen har vært helt fantastisk og noe som jeg setter veldig pris på."
Om oss 5
Kvinne
34 år
"Jeg har vært hos Sarah noen måneder og er allerede mye bedre. Hun er empatisk, trygg, lyttende og utrolig dyktig. Hun utfordrer også tilbake, noe som var viktig for meg. Anbefaler Sarah på det sterkeste."
Om oss 5
Kvinne
28 år
"Forståelsesfull og dyktig: Det var mitt første møte med en psykolog. Bjørnar er forståelsesfull, dyktig og ekstremt empatisk. Noe, som vil hjelpe deg på veien videre i ditt liv. Han lytter og hjelper deg underveis med å finne svar på det du trenger. Du styrer samtalene i ditt eget tempo. Jeg kan på det sterkeste anbefale Bjørnar Haara. "
Om oss 6
Mann
39 år
"Stian er en psykolog som lytter godt og er genuint interessert i å finne gode innfallsvinkler slik at endring kan skje. Psykologen viser tydelighet og er klar og enkel å forstå. Han er ryddig og har full kontroll på det som tidligere har blitt snakket om. Han viser at han har svært god kunnskap og tar i bruk ulike teknikker i behandlingen. Psykologen har en måte å være på slik at en føler seg trygg og ivaretatt."
Om oss 5
Kvinne
53 år
Vis Flere (+)
"Min opplevelse av online terapi er svært god. Jeg var litt skeptisk, men opplever at det fungerer veldig bra. Det å sitte i sin egen stue skaper ro og trygghet. Ann Birgithe er veldig til stede gjennom skjermen, hun lytter og skaper en rød tråd i det vi har snakket om og gir meg gode verktøy til hjelp."
Om oss 5
Kvinne
59 år
Vis Flere (+)
“Min opplevelse med å bruke Onlinepsykologene var gull verdt i den ressurssvake tilstanden jeg var i etter et svært opprivende samlivsbrudd. Det å oppleve et samlivs brudd der du blir forlatt er noe av det verste et menneske kan oppleve. Skammen, sorgen, sjalusien og det at du i tillegg må være sterk for dine barn, blei i mitt tilfelle alt for mye for meg. Heldigvis så tok jeg mot til meg og oppsøkte hjelp i form av å kontakte Onlinepsykologene, det satt litt inne siden jeg er mann, men jeg fikk kjempe god hjelp til å få ut frustrasjonen og sinne som hadde bygget seg opp i meg over lang tid etter å ha levd i et svært destruktivt forhold. Jeg fikk bedre kontakt med mine egne følelser og fikk god hjelp til å sette ting i perspektiv.”
Om oss 6
Mann
46 år
Vis Flere (+)
"Anbefaler Onlinepsykologene: Jeg har opplevd psykologen som lyttende og empatisk, med en genuin interesse for meg og for å hjelpe på best mulige måte. Han er fleksibel i metode og tilnærming, for å finne det som møter den enkelte. Han er åpen for å lære og å utvikle seg som psykolog. Han er tilgjengelig og enkel å kommunisere med. Nettbasert terapi har fungert overraskende godt og gjør behandlingen veldig tilgjengelig og tidseffektiv. "
Om oss 5
Kvinne
40 år
Vis Flere (+)
"Jeg hadde en positiv opplevelse med Sarah og behandlingen. Hun er sympatisk og tydelig. Terapien med henne hadde en positiv effekt på meg."
Om oss 5
Kvinne
33 år
Vis Flere (+)
“Jeg har satt pris på Onlinepsykologenes ekspertise og kontakt”
Om oss 6
Mann
39 år
Vis Flere (+)
"Ingen ønsker å ha det vondt og ende opp i en hverdag hvor det er vanskelig å se et lys i tunnelen. Der har jeg vært, uheldigvis ved flere anledninger, men jeg tok en viktig beslutning for meg selv og kom i kontakt med en psykolog hos Onlinepsykologene. Vi har jobbet hardt sammen og bekjempet flere av mine negative opplevelser i livet, og han har hjulpet meg å øke min indre styrke. Vi reiste tilbake i tid, og slåss mot uheldige og urettferdige hendelser, og nå står jeg ved utgangen av tunnelen og skinner i lyset."
Om oss 5
Kvinne
26 år
Vis Flere (+)
"Bjørnar er støttende og betryggende, klarer å få frem at det jeg føler ikke er feil men forståelig. Han betrygger slik at man tør å åpne opp og at man ikke føler seg dum eller gal. Han virker oppriktig interessert i mitt ve og vel. Er god på å reflektere så man kan se flere sider av en sak eller en følelse. Er enkel å få kontakt med og det er enkelt å få time noe som igjen er veldig betryggende når man ikke vet når man trenger det som mest. Den støtten og hjelpen Bjørnar har gitt meg igjennom denne prosessen har vært helt fantastisk og noe som jeg setter veldig pris på"
Om oss 5
Kvinne
30 år
Vis Flere (+)
"Jeg opplever behandlingstimene hos Ann Birgithe som gode. Jeg føler meg sett og forstått, og at jeg får meningsfulle, forståelige og konkrete tilbakemeldinger på de temaene jeg tar opp i timene. Samtidig blir jeg utfordret på områder relatert til de temaene jeg tar opp. Samlet sett fører dette til at jeg sitter igjen med et stort personlig utbytte av timene. At timene er online påvirker ikke dette på noen måte, jeg merker nesten ikke at vi ikke befinner oss i samme rom. Jeg synes også samarbeidet fungerer godt, det er lett å snakke med henne og hun er også lett å forholde seg til."
Om oss 5
Kvinne
27 år
Vis Flere (+)
"Hadde kun en samtale med Sarah, da jeg fikk time hos DPS uken etter. Men det inntrykket jeg fikk er hun er en åpen og ærlig psykolog som er opptatt av pasientens beste."
Om oss 5
Kvinne
25 år
Vis Flere (+)
"Onlinepsykologene er en utmerket tjeneste! Det som i utgangspunktet var en stor og vanskelig hendelse i mitt liv, har nå blitt lettere å håndtere gjennom samtaler og støtte fra Bjørnar Haara. Jeg opplever våre samtaler som en reise inn i meg selv der jeg ser nye perspektiver og blir bedre kjent med meg selv på et dypt plan. Onlinepsykologene er et lett tilgjengelig og profesjonelt tilbud som jeg anbefaler på det varmeste."
Om oss 5
Kvinne
43 år
Vis Flere (+)
"Det er fort gjort at man først forstår at man har behov for hjelp og noen å snakke med når det allerede har blitt ganske ille. Slik var det for meg, og det at jeg fikk time med psykolog hos Onlinepsykologene på dagen var helt uvurderlig. Nå har jeg også hatt digital oppfølging fra psykolog i det offentlige, og må si at jeg opplevde bedre kvalitet på samtalene med psykologen fra Onlinepsykologene. De er dyktige fagfolk som også er godt vant til å levere god kvalitet gjennom digitale møter - noe som er ekstra nyttig i korona-situasjonen vi står i. Jeg kan anbefale Onlinepsykologene på det varmeste, og oppfordrer deg til å heller ta en time fordi du kjenner det kan gjøre godt, enn å vente som meg til det er totalt mørkelagte dager."
Om oss 5
Kvinne
30 år
Vis Flere (+)
"Det er alltid godt å snakke med Ann Birgithe. Hun har et behagelig vesen, er varm, fortåelsesfull, lyttende og stiller alltid de riktige spørsmålene. Hun er en utrolig god og viktig samtalepartner for meg og jeg anbefaler henne på det varmeste."
Om oss 5
Kvinne
35 år
Vis Flere (+)
"Varm og forståelsesfull Jeg har gått i korttids psykodynamisk terapi hos Bjørnar Haara for problematikk knyttet til tilbakevendende depresjon og har hatt et enormt utbytte av det. Bjørnar er en psykolog jeg opplevde det som lett og behagelig å samarbeide med, gav meg trygghet og støtte til å kunne tørre å gå litt mer i dybden og ta tak i uhensiktsmessige mønstre. Han er varm, empatisk og har stort rom for det som er vanskelig og vondt. Bjørnar er også meget fleksibel og har ledig plass, noe som gjorde det mulig for meg å flere timer over et kortere tidspunkt, som jeg hadde et godt utbytte av. Jeg anbefaler Bjørnar Haara varmt."
Om oss 6
Mann
33 år
Vis Flere (+)
"Jeg er imponert over hvordan psykologen tilpasser behandlingen med ulike teknikker. Jeg merket god effekt allerede etter første behandling. Onlinepsykologene kan trygt anbefales til andre"
Om oss 5
Kvinne
45 år
Vis Flere (+)
"Tror jeg og min partner er på rett vei nå. Takk for hjelpen i sommer, det satt i gang noen tøffe prosesser som jeg tror blir veldig bra på sikt."
Om oss 6
Mann
37 år
Vis Flere (+)
"Takk for oppfølging. Det går definitivt bedre 🙂 Nå kjenner jeg det er greit å reflektere og kjenne litt på følelser alene."
Om oss 6
Mann
34 år
Vis Flere (+)
"Hverdagen går lettere etter å ha snakket med psykologen. Ting har falt på plass og det føles veldig bra! Så tusen takk for hjelpen så langt”
Om oss 5
Kvinne
26 år
Vis Flere (+)
"Følte meg sett og forstått: Jeg opplevde at Bjørnar Haara var en aktiv og god lytter, som hjalp meg med å sette ord på ting som var uklare for meg. Jeg fikk mot til å spille på lag med meg selv i relasjoner og situasjoner jeg følte meg presset i. Han var alltid lett tilgjengelig, og føltes som en lun og god hånd i en vanskelig tid!"
Om oss 5
Kvinne
52 år
Vis Flere (+)
"Det går veldig mye bedre med meg nå enn tidligere. Jeg skriver ned det jeg føler og tenker på, og jeg føler det hjelper. Jeg føler på den sunne skyldfølelsen, og prøver å kutte ut den destruktive skyldfølelsen."
Om oss 6
Mann
19 år
Vis Flere (+)
"Veldig fint å kunne dele det med psykologen på denne måten også, som han påpeker er det ensomt å bære alt alene."
Om oss 5
Kvinne
37 år
Vis Flere (+)
"Jeg opplever Bjørnar som fantastisk flink og at det er innvendig balsam å ha en samtaletime med ham. Han er utrolig god på å støtte og jobbe med det som dukker opp under samtalen og å gi feedback som hjelper. Anbefales på det varmeste!!! Og det har jeg gjort, og 2 av mine venner har og hatt timer med ham og begge er superfornøyde, og opplever at det har vært utrolig nyttig og veldig god hjelp å ha samtaletime(r) med ham. "
Om oss 5
Kvinne
52 år
Vis Flere (+)
"Jobber og står på. Har fine og gode refleksjoner på egen situasjon og god kontakt med familie. Takk for oppfølging (tommel opp)."
Om oss 6
Mann
48 år
Vis Flere (+)
"Takk igjen for hjelpen Onlinepsykologene har gitt meg i prosessen."
Om oss 6
Mann
40 år
Vis Flere (+)
"Takk, jeg tar ferie fra ting jeg ikke har lyst til nå 🙂 Tror det blir bra jeg! Igjen, takk for kloke ord og for at du er så snill!"
Om oss 5
Kvinne
52 år
Vis Flere (+)
"Det går ganske mye bedre faktisk! Har tenkt en del på det vi snakket om og føler det har hjulpet meg mye på vei. Har hatt to fremføringer for en stor klasse og det har gått veldig fint, så tusen takk for hjelpen!"
Om oss 5
Kvinne
19 år
Vis Flere (+)
"Timene "virker" liksom i meg på en helt underlig måte. Det er en skikkelig rar erfaring, og en helt ny erfaring. Jeg syns også det er fint at Onlinepsykologene skriver så bra artikler, for da blir det også satt inn i en større faglig kontekst, og som den akademikeren jeg er så er det liksom ekstra stas. Det blir både kognitivt og emosjonelt avstemt."
Om oss 5
Kvinne
41 år

Onlinepsykologene i media

Onlinepsykologene ser vi det som en viktig del av vår rolle å spre psykologisk kunnskap og gjøre den mer allment tilgjengelig for alle. Vi er opptrer derfor jevnlig i media, ofte i form av nyhetsartikler, kronikker eller ytringer – eller blogginnlegg på andre blogger.

Under ser du eksempler:

2023

2022

2021

2020

2019

Aftenposten.no – Helsesista: – Ungdommer blir kasteballer i et uoversiktlig byråkrati

Vi.no – Selvbestemmelsesteorien og motivasjon: Tre grunnleggende behov må dekkes for å være motivert

BT.no – Er tjenester som “Helsesista” gode nok på pasientsikkerhet?

BT.no – Småbarnsfedre må ut av komfortsonen

Hjelptilhjelp.no – Nå kan du få psykologhjelp via videosamtaler. Intervju med Onlinepsykologene

Hjelptilhjelp.no – Kjenner du ditt toleransevindu?

Hjelptilhjelp.no – Flukten fra oss selv – og veien tilbake

Mentalhelse.no – Psykologens 5 råd for en bedre jul

Mentalhelse.no – 10 grunner til hvorfor og når online terapi bør forsøkes

Mentalhelse.no – Dette er intensiv dynamisk korttidsterapi

Mentalhelse.no – Dette er EMDR-terapi

Mentalhelse.no – Dette er metakognitiv terapi

Mentalhelse.no – Dette er kognitiv terapi

Mentalhelse.no – Behandling av migrene

Mentalhelse.no – Vansker med tillit og tilknytning? Bli kjent med din tilknytningsstil

Mentalhelse.no – Selvtillit, selvfølelse og selvbilde. Hva er forskjellen?

Mentalhelse.no – Psykoedukasjon: Normalisering av psykiske vansker

Magetarm.no – Det er “bare” psykisk

Magetarm.no – “Er psykisk bare “bare”?” svarer psykologen

Magetarm.no – Når legen ikke løser løs mage

2017

2016

Som omtalt i: