Bodø havn på en solskinnsdag med snødekte fjell i bakgrunnen

Finn psykolog Bodø og omegn

Psykologer som hjelper deg i og rundt Bodø

På denne siden finner du en oversikt over:

 • Psykologer i nærheten av deg
 • Avtalespesialister i nærheten av deg
 • Psykiatere med refusjonsordning i nærheten av deg

Men har du vurdert, som flere og flere nordmenn gjør, å velge psykolog over nett?

Det er mange grunner for hvorfor det å benytte seg av psykolog online blir mer og mer foretrukket. Onlinepsykologene er blant de i Norge med lengst erfaring her.

Trenger du noen å snakke med?
Vi hjelper deg

Onlinepsykologene gir deg rask og effektiv hjelp når du trenger det.  Ingen henvisning nødvendig, lang erfaring og time på dagen.

Hvorfor vurdere psykolog på nett?

Like effektivt

Forskning viser at online terapi er like effektivt som tradisjonell terapi på kontor.

Trygt

Samtalen gjøres i et fullkryptert samtalerom, og følger de samme lovene som andre psykologer.

Tidsbesparende

Å benytte seg av psykolog online sparer deg tid. Våre psykologer er tilgjengelig når du er.

500+ konsultasjoner hver måned 

En 100% trygg tjeneste

Tilgjengelig dag, kveld og helg

PÅ JAKT ETTER PSYKOLOG I BODØ, MO I RANA, NARVIK, MOSJØEN ELLER OMEGN?
FÅ HJELP NÅ DER DU ER – UTEN LANG VENTETID

Bodø havn på en solskinnsdag med snødekte fjell i bakgrunnen

Har du behov for å snakke med noen? Vi i Onlinepsykologene kan og ønsker å hjelpe. Ved å tilby våre tjenester over nett ønsker vi å gi et rimelig, men like effektivt tilbud på psykologitjenester til alle nordmenn. Vi krever ingen henvisning og har ikke noe venteliste.

Vi er i dag et team bestående av 11 autoriserte psykologer og psykologspesialister med bred kompetanse.

Flere nordlendinger og tilflyttere til Nord-Norge har tatt kontakt med Onlinepsykologene for å få online psykologhjelp og er svært takknemlig for denne muligheten.

Som denne artikkelen vil fremheve finnes det mange gode praktiske grunner til dette.

 

LANG VENTETID OG DÅRLIG TILBUD I NORD-NORGE

Ifølge Helsedirektoratets tall fra 2019 må man i Helse Nord gjennomsnittelig vente i 55,4 dager fra fastlegen henviser til man får time hos fastlegen. Dette er høyere enn landsgjennomsnittet på 46,2 dager.

Tross de offisielle tallene er realiteten mange steder langt ifra annerledes – med f.eks 1 års ventetid for offentlig psykolog i Stavanger, Rogaland.

Da er det viktig å vite at uansett hvor du bor i Norge så kan du få hjelp der du er nå trygt hjemme i stuen uten å måtte bruke ekstra tid, krefter og penger på å få henvendelse fra fastlegen, forverres i en venteliste og ha en lang reisevei:

Takket være like effektiv lavterskel online terapi med en norsk autorisert privat psykolog.

 

HVORFOR VELGE PSYKOLOG PÅ NETT?

Det er mange grunner til å velge psykolog på nett. For det første er det like effektivt og trygt. Det er også for mange enklere og mindre tidkrevende. Vi tilbyr også mer fleksibilitet enn en vanlig psykolog, da vi gir mulighet for å bestille samtaler både på kveld og i helg, i tillegg til ukedager. Vi krever heller ingen henvisning fra fastlege.

Se flere grunner til å velge psykolog på nett her.

Hjelp på nett er imidlertid ikke for alle. Har du for eksempel alvorlig rusmisbruk, potensiell psykoseproblematikk, eller går med konkrete selvmordplaner bør du oppsøke legevakten. Utsettes du for vold, overgrep eller har andre vansker i familien bør du oppsøke ditt lokale familievernkontor.

 

MER OM ONLINEPSYKOLOGENE

Onlinepsykologene ble startet i 2017 med en visjon om at online terapi kunne bidra til å senke terskelen for folk til å oppsøke og få hjelp tidligst mulig slik at unødvendig og alvorlig psykisk lidelse kan forebygges.

Les mer om oss her.

 

ONLINE PSYKOLOG FOR NORDLAND

Psykolog Nordland – Har du behov for psykolog og bor i Nordland men orker ikke lang ventetid og/eller lang, tidskrevende og dyr reisevei inn til tettsteder som Bodø, Fauske, Mo i Rana, Narvik, Sandnessjøen, Sortland, Brønnøysund, Svolvær eller Mosjøen?

Da bør du vurdere online terapi med oss i Onlinepsykologene.

Det er viktig å være klar over at videosamtaler med psykolog online er like effektivt som tradisjonell samtaleterapi på kontor bare mye mer praktisk og økonomisk når det gjelder

 • ingen lang, tidskrevende og dyr reisevei
 • ingen ventetid – få samtale på dagen
 • ingen krav om henvisning fra fastlegen – som er en tidkrevende og forsinkende omvei
 • ingen smittefare for Koronaviruset
 • ingen fare for å møte naboen på venteværelset

Les videre her for å lære mer om fordelene med samtale med psykolog på nett.

 

PSYKOLOG BODØ, FAUSKE OG SALTEN – INGEN VENTETID FOR ONLINE PSYKOLOG

Psykolog Bodø, Fauske, Saltdal/Rognan: Bor du i én av Saltens åtte kommuner i Nordland enten det er Bodø, Gildeskål, Beiarn, Saltdal, Fauske, Sørfold, Steigen eller Hamarøy og trenger psykolog?

Da er det viktig å vite at i Helse Nord må man gjennomsnittelig vente i 55,4 dager fra fastlegen henviser til man får time hos fastlegen. Dette er høyere enn landsgjennomsnittet på 46,2 dager.

Dette er Helsedirektoratets tall fra 2019 men man kan spørre seg hva realiteten er når Avisa Nordland i 2008 slår alarm om 1 års ventetid og Stavanger Aftenblad 12 år senere rapporterer fortsatt samme tall: 1 års ventetid for offentlig psykolog.

Da er det viktig å vite at uansett hvor du bor i Nordland så kan du med Onlinepsykologene få hjelp der du er nå trygt hjemme i stuen uten å måtte forverres i en venteliste.

Takket være like effektiv lavterskel online terapi med en norsk autorisert privat psykolog.

Utsettes du dermed for vold, overgrep eller har andre store utfordringer i familien anbefaler vi deg å oppsøke ditt lokale familievernkontor i Bodø.

 

PSYKOLOG MO I RANA, MOSJØEN OG HELGELAND – INGEN HENVISNING FRA FASTLEGEN

Psykolog Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund, Sandnessjøen og Helgeland: Bor du i én av Helgelands nitten kommuner og trenger psykolog enten det er i Sømna, Vevelstad, Vega, Bindal, Brønnøy, Leirfjord, Dønna, Vefsn, Herøy, Træna, Rødøy, Alstahaug, Grane, Hattfjelldal, Hemnes, Nesna, Lurøy, Rana eller Meløy?

Da er det viktig å vite at uansett hvor du bor i Norge så kan du takket være online terapi med psykolog få hjelp der du er nå trygt hjemme i stuen uten å måtte bruke ekstra tid og krefter på å få henvendelse fra fastlegen.

Utsettes du dermed for vold, overgrep eller har andre store utfordringer i familien anbefaler vi deg å oppsøke ditt lokale familievernkontor i Mo i Rana eller Mosjøen.

 

PSYKOLOG NARVIK OG OFOTEN – SLIPP EN LANG, TIDSKREVENDE OG DYR REISEVEI

Psykolog Narvik og Ofoten – Uansett hvor du bor i Ofotens seks kommuner enten det er Narvik, Ballangen, Tysfjord/Kjøpsvik, Lødingen, Tjeldsund/Hol eller Evenes/Bogen er det viktig å vite at du kan få hjelp der du er nå trygt hjemme i stuen uten å måtte bruke ekstra tid, krefter og penger på en lang reisevei.

Dette takket være like effektiv lavterskel online terapi med en norsk autorisert privat psykolog på nett.

Utsettes du dermed for vold, overgrep eller har andre store utfordringer i familien anbefaler vi deg å oppsøke ditt lokale familievernkontor i Narvik.

 

PSYKOLOG LOFOTEN, LEKNES OG SVOLVÆR – INGEN NABO PÅ VENTEVÆRELSET

Psykolog Lofoten – Bor du ute i én av Lofotoens seks kommuner Flakstad (Napp), Moskenes (Reine), Røst (Røstlandet), Vestvågøy (Leknes, Gravdal, Stamsund og Ballstad) , Værøy (Sørland) eller Vågan (Kabelvåg, Henningsvær og Svolvær) og trenger psykolog?

Med online terapi med psykolog slipper du ikke bare:

 • Henvisning fra legen
 • Ventetid
 • Lang reisevei

Men du slipper også begrenset utvalg i psykologer og risikoen for at du kjenner psykologen eller kan møte kjentfolk på venteværelset.

For selv om psykiske vansker er et mindre tabu enn før i tiden så kan folk fortsatt kjenne på et ønske og behov for anonymitet og privatliv – noe som sikres når man får hjelp av en psykolog online.

Utsettes du dermed for vold, overgrep eller har andre store utfordringer i familien anbefaler vi deg å oppsøke ditt lokale familievernkontor i Lofoten.

 

PSYKOLOG SORTLAND OG VESTERÅLEN – UNNGÅ SMITTEFARE MED ONLINE PSYKOLOG

Psykolog Sortland og Vesterålen – Uansett hvor du bor av Vesterålens fem kommuner enten det er snakk om Andøy (Andenes, Bleik, Åse eller Risøyhamn) Bø (Bø eller Straume), Hadsel (Stokmarknes eller Melbu), Sortland (Sortland, Sigerfjord eller Strand) og Øksnes (Myre eller Alsvåg) så kan online videoterapi med Onlinepsykologene være et godt alternativ slik at du i disse tider slipper smittefaren for Koronaviruset.

Med psykolog på nett kan du sitte trygt og godt hjemme i stuen og få hjelp med det du skulle ønske og har behov for av emosjonelle, relasjonelle og psykiske vansker.

Utsettes du dermed for vold, overgrep eller har andre store utfordringer i familien anbefaler vi deg å oppsøke ditt lokale familievernkontor i Vesterålen.

 

AVTALESPESIALISTER I NORDLAND

Vi i Onlinepsykologene ønsker å gjøre psykologtjenester mer tilgjengelig og slik senke terskelen for å få tidlig, effektiv og rask hjelp når en trenger det. En lavere terskel for å be om hjelp vil bistå til å forebygge alvorlig psykisk lidelse. Dette gjør vi ikke bare med teknologiske løsninger, men også ved å tilby et rimeligere tilbud til våre klienter. Slik ønsker vi å bidra til at det sosioøkonomiske klasseskillet som dessverre finnes i vårt psykiske helsevesen kan reduseres.

Online psykologhjelp er imidlertid ikke for alle. Har du for eksempel behov for:

 • Foreldre- og familieveiledning
 • Familieterapi
 • Mekling i samlivsbrudd/skilsmisse,
 • Hjelp til å få til et foreldresamarbeid etter en skillsmisse, eller
 • Lever i et fysisk eller seksuelt voldelig hjem/forhold

Anbefaler vi at du oppsøke ditt lokale Familievernkontor.

Onlinepsykologene har som mål å gi mulighet for at flere kan få tilgang til private psykologtjenester, ved å gi et rimelig tilbud på psykologhjelp. Er våre priser fortsatt for kostbare for deg anbefaler vi deg å få en henvisning fra din fastlege til ditt lokale Distriktpsykiatriske Senter (DPS) eller til privatpraktiserende avtalespesialist – dvs behandlere med refusjonsrett som innebærer at staten dekker alle utgiftene ut over en egenandel.

Ønsker du ikke at din fastlege skal få innsyn i dine psykiske og private utfordringer er det mulig å bestille 2-3 timer med oss i Onlinepsykologene for å få en grundig utredning, vurdering og epikrise som kan brukes til henvisning til DPS eller avtalespesialist. Det er viktig å være klar over at de fleste avtalespesialister dessverre har noe ventetid og opptil 30% av henvisninger avvises.

Nedenfor finner du oversikt over psykiatere og psykologspesialister i Nordland om psykologtjenester på nett ikke er noe for deg:

 

AVTALESPESIALISTER I BODØ

ADRIANA OCHOA, SPESIALIST I KLINISK VOKSENPSYKOLOGI:

 • Tlf: 482 40 790 (mob med svarer)
  Telefontid: Mandag, onsdag og fredag 11.00 til 12.00
 • Forventet ventetid: Ca. 6 måneder (180 dager)
 • Postadresse Postboks 531, 8001 Bodø
 • Besøksadresse: Sjøgata 27, 5. etg. 8006 Bodø
 • Språk: Norsk og spansk
 • Spesialkompetanse/-områder 
  Diagnostisk utredning av funksjonsevner ved ulike psykiske lidelser.
  Individuell psykoterapibehandling ved Stemningslidelser (Depressive og Bipolare lidelser)
 • Angstlidelser
  • Diffuse somatiske/Smertelidelser
  • Stresslidelser forbundet med langvarige belastningsreaksjoner (dødsfall, samlivsbrudd- vold- seksuelt misbruk)
  • Relasjon og personlighetsproblematikk
   
   

​​BIRGIT JOHANNE RYDSÅ, SPESIALIST I PSYKIATRI

CHRISTOPHER AUNE, SPESIALIST I PSYKIATRI

​GRAZYNA BANACH, SPESIALIST I PSYKIATRI​

TERJE ØIESVOLD, SPESIALIST I PSYKIATRI

AVTALESPESIALIST I MO I RANA

 

​GERTH ENGSTRØM, SPESIALIST I KLINISK PSYKOLOGI

AVTALESPESIALIST I NARVIK

KNUT ØSTVIK, SPESIALIST I KLINISK PSYKOLOGI 

AVTALESPESIALIST I BRØNNØYSUND/YLVINGEN

 

AVTALESPESIALIST I STOKKMARKNES I HADSEL KOMMUNE

 

​​JOHN WILLIAM DANENBARGER, SPESIALIST I PSYKIATRI

Har du behov for hjelp?
Vi hjelper deg med dine plager

Onlinepsykologene gir deg rask og effektiv hjelp når du trenger det. Ingen henvisning nødvendig, lang erfaring og time på dagen. Helt trygt.

Har du behov for hjelp?
Vi hjelper deg med dine plager

Onlinepsykologene gir deg rask og effektiv hjelp når du trenger det. Ingen henvisning nødvendig, lang erfaring og time på dagen. Helt trygt.