Erling Andreas Grotle

Tilgjengelig bare for eksisterende klienter. Vanligvis ledig mandag til torsdag mellom kl. 10 og 14. 

Tilbyr også samtaler på engelsk og tysk.

Psykologspesialist Erling Andreas Grotle 1

Faglig bakgrunn

Erling er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen og spesialist innen terapi med voksne (psykologspesialist). Erling har jobbet over ti år innen spesialisthelsetjenesten (det offentlige helsevesenet) og hjulpet mennesker med de fleste psykologiske utfordringer, alt fra lettere relasjonsvansker til alvorlige traumer og psykoser. De siste tre årene har han jobbet innen privat helsevesenet, med fokus på å hjelpe mennesker til å få det bedre med seg selv og sammen med andre.

Erling er særlig opptatt av selvfølelsen, siden den er med oss over alt, uansett om vi er hjemme, på jobb, på ferie, enslige eller i et forhold. Sterke, og noen ganger skjulte, følelser som skam, selvkritikk, sinne og frykt kan virke som gift på selvfølelsen vår og hindre oss fra å være fornøyde i livene våre. Hos Erling er det helt i orden, å ikke alltid være helt i orden. Ofte kan vi sette altfor strenge krav til oss selv, som kan gjøre oss ulykkelige og også gjøre det vanskeligere å ha det bra sammen med andre. Derfor er selvaksept et tema som ofte går igjen i Erling sine terapitimer.

Ved siden av sitt arbeid som psykolog, mediterer Erling daglig og bruker også mye buddhistisk filosofi i sine terapitimer. For eksempel er det kanskje umulig å unngå smerte gjennom et langt liv, siden livet alltid vil innebære mange vanskelige utfordringer, men måten vi håndterer det som skjer med oss har stort betydning. Vi mennesker har en tendens til å reagere på måter som kan skape unødvendig lidelse, som når vi tenker for mye på fortiden og fremtiden. Da er det bedre å gi slipp på alle disse unødvendige tanker, og heller fokusere på nåtiden, altså det som er rett foran oss. Solen skinner alltid, selv om den kan være vanskelig å se når det er overskyet.

Bestill time hos Erling